Visgraat Diagram Template


visgraat diagram template modèles
Cliquez sur l'image pour zoomer

Enregistrer, Remplir les champs vides, Imprimer, Terminer!
Hoe voert u een professionele oorzaak-gevolg analyze uit met een Visgraat-diagram? Hoe maakt u een professionele Visgraat-diagram in een presentatie? Download direct deze professionele Ishikawa diagram template.


Formats de fichiers gratuits disponibles:

.docx


  • Ce document a été certifié par un professionnel
  • 100% personnalisable


  
Évaluation du modèle: 7

Aucun Malware/Virus trouvé, scanné par: Norton safe website


Business Entreprise fishbone diagram diagramme en arête de poisson fishbone arête de poisson fishbone diagram sample exemple de diagramme en arête de poisson fishbone diagram example exemple de diagramme en arête de poisson ishikawa excel diagram kaoru ishikawa ishikawa diagramsjabloon ishikawa excel diagramsjabloon gebruik van ishikawa diagram ishikawa diagram is ook bekend als visgraat analyse voorbeeld van oorzaak en gevolg diagram voorbeeld van oorzaak gevolgdiagram oorzaak gevolg diagram visgraatdiagram pdf visgraatdiagramsjabloon excel visgraatdiagram oorzaak en gevolg analyse van de oorzaak oorzaak en gevolg analyse analyse sjabloon analysemethode excel sjabloon analyse excel sjabloon analysemethode excel visgraat visgraat analyse ishikawa visgraatanalyse tijdlijn tijdlijndiagram tijdlijn voorbeeld

Hoe voert u een professionele oorzaak-gevolg analyze uit met een Visgraat-diagram? Check direct deze professionele Visgraat Ishikawa-diagram voor projectmanagement template!

Een Ishikawa-diagram (ook bekend als Fishbone-diagram, visgraatdiagram, Cause-Effect-diagram) is een overzicht dat de oorzaken van een effect of gebeurtenis visualiseert en wordt vaak gebruikt in productie en productontwikkeling. De naam Fishbone-diagram is gegeven vanwege zijn vorm die met weinig fantasie lijkt op de doorsnede van een vissenskelet. Dit stelt de ontwerpers of managers in staat om de verschillende activiteiten die in een proces worden ondernomen te schetsen, visualiseert waar zich problemen met de kwaliteitscontrole (QC) kunnen voordoen en bepaalt welke middelen op specifieke momenten tijdens de ontwikkeling nodig zijn.

Ishikawa-diagrammen werden populair in de jaren zestig door Kaoru Ishikawa. Hij wordt beschouwd als de pionier van kwaliteitsmanagementprocessen op de Kawasaki-scheepswerven en werd een van de grondleggers van het moderne management zoals we dat nu kennen. Het basisconcept van oorzaak-en-gevolganalyse werd echter voor het eerst gebruikt in de jaren 1920, beschouwd als een van de zeven basisinstrumenten om kwaliteitscontrole uit te voeren.

Voordelen van het werken met Visgraatdiagram:

  • Identificeert snel meerdere keren de hoofdoorzaak in dezelfde of een andere causale boom.
  • Zeer visueel brainstorminstrument, leidt tot synergie van de brainstormgroep die verdere voorbeelden van grondoorzaken kan detecteren.
  • Maakt het mogelijk om in 1 overzicht alle relevante oorzaken tegelijk te zien.
  • Perfecte visualisatietool om samenvattingen te presenteren voor het topmanagement en belanghebbenden voor het presenteren van problemen.

Nadelen van Visgraatdiagram;

  • Onderlinge relaties tussen oorzaken zijn niet gemakkelijk te identificeren.
  • Er kan geen gewicht worden toegekend aan complexe defecten/problemen die veel van de oorzaak kunnen verklaren. Dit is lastig visueel overzichtelijk weer te geven.

Adequate communicatie is essentieel in projecten, om waarheidsgetrouwe en accurate informatie-uitwisseling te hebben om ervoor te zorgen dat programmamanagers of projectmanagers in staat zijn om rationeel en correct beslissingen te nemen. Voor die individuen, die de grootste impact hebben, hebben, wat wij noemen, een "high-performance mindset" en werken altijd met heldere en professionele projectmanagement templates om hun doelen sneller te bereiken!

Het Visgraatdiagram is gemaakt door Kaoru Ishikawa en dit diagram staat ook bekend als:

  • Visgraatdiagram;
  • Ishikawa-diagram;
  • Oorzaak-en-gevolgdiagram;
  • Fishikawa-diagram;
  • Oorzaakanalyse;
  • Oorzaak-gevolg analyse.

Het Ishikawa-diagram wordt vaak gebruikt voor productontwerpdoeleinden of het voorkomen van kwaliteitsgebreken om mogelijke factoren te identificeren die een algemeen effect veroorzaken. Elke oorzaak of reden voor onvolmaaktheid is een bron van variatie. Oorzaken worden meestal gegroepeerd in hoofdcategorieën om deze bronnen van variatie te identificeren en te classificeren. Het zal u helpen uw doelen te bereiken door het belangrijke doel en de ondersteunende doelen te visualiseren.

Voel je vrij om deze Visgraat Diagram-template te downloaden, die garandeert dat je tijd, kosten en moeite bespaart en je in staat stelt om het volgende niveau van succes in je project, werk en bedrijf te bereiken!

Download nu deze Ishikawa-diagram Docx template en begin met het maken van uw eigen oorzaak-gevolganalyse.


AVERTISSEMENT
Rien sur ce site ne doit être considéré comme un avis juridique et aucune relation avocat-client n'est établie.


Si vous avez des questions ou des commentaires, n'hésitez pas à les poster ci-dessous.


default user img

Modèles associés


Derniers modèles


Derniers sujets


Voir plus